Kennel Vagthuset

Opdræt af

          Tibetanske Spaniels


Velkommen hos Kennel Vagthuset... "Kennel" det lyder så stort - mange hunde og mange løbegårde, men sådan er det ikke hos os. Vi bor i et almindeligt parcelhus, med en dejlig lukket have.


Vi er en lille familie bestående af min mand Ejner og jeg selv Betina... vores smukke og kærlige Welsh Springer Spaniel Verdi og husets små vogtere, vores skønne Tibetanske Spaniels - Lulu, Liva og Alba. Vi mødte hinanden i 2005 og havde begge haft hund forinden.


I 2008 købte vi vores første hund sammen, en Engelske Cocker Spaniel... Kenzo blev starten på vores opdræt. Vi har haft et par forskellige spaniel racer, siden vi startede tilbage i 2008. Vi er dog ikke det mindste i tvivl om, at vi er landet på rette hylde, med den Tibetanske Spaniel.


Lige før år 2016 rendte ud, bød en mulighed sig, som vi ikke kunne sige nej til. Lille smukke Lulu blev ledig og vi øjnede chancen, for endelig at få den Tibetanske Spaniel, som længe havde stået på vores ønskeliste. Lulu har taget vores hjerter med storm, hun er fantastisk dejlig, sjov, smuk og kærlig på én gang.

Men én Tibbe kommer sjældent alene, de er lidt som chips, man kan ikke nøjes med en. Da vi syntes, at tiden var inde til en lillesøster, gik jagten ind og der var på dette tidspunkt, kun en kombination i Danmark, vi var forblændet af. Heldigvis var der plads til os på ventelisten og lille Liva er i sommeren 2018, flyttet ind hos os. Liva er en smuk og sej lille pige, med det mest fabelagtige temperament og vi glæder os meget til at se hvad hun kan bidrage med her hos os. Alba er fra Lulu's første kuld og hende måtte vi bare beholde. Hun er en skøn, smuk og dejlig pige, med en kæmpe personlighed, som vi glæder os, til at lære rigtigt at kende.


Vores kennel er baseret på en dyb interesse og et bredt engagement i hunde generelt. Vi bruger det meste af vores tid sammen med vores hunde, og derfor er det vigtigt for os, at de stortrives og ikke blot er et "middel til at nå målet". Af samme årsag kan det ske at en hund som ikke trives i vores flok, får sig en ny familie netop for at tilgodese den enkelte hunds behov, før vores. Vores hunde indgår som en naturlig del af familien, og de bor naturligvis i huset sammen med os.


"Vores opdræt drives af passion og af lyst - passionen for vores elskede hunde og lysten til at føre denne vidunderlige race videre i mange mange år"


For os er det vigtigt at føre racen videre med respekt! Det betyder, at den Tibetanske Spaniel, skal blive ved med at ligne standarden - også selvom den "bare" skal være familiehund, agilityhund eller noget helt tredje. Man kan jo godt være smuk, bare fordi man skal bruge mere tid i et mudderhul end i en udstillingsring. Det er af højeste prioritet, at racen føres videre, som sunde hunde, der kan gøre deres familier glade, mange år frem.


Hos os er hundene først og fremmest familiehunde, dernæst elsker vi at gå på udstillinger. En tur i skoven eller på stranden vil nu altid være at foretrække!Vores hus ligger i udkanten af byen, midt i et naturskønt område, i gå afstand til skov, strand og store grønne områder.


Den 16. juni 2009 fik vi registreret vores navn i Dansk Kennel Klub, vi hedder nu officielt Kennel Vagthuset, opkaldt efter Ejner's barndomshjem "Det Gamle Vagthus".

I februar 2010 tog jeg uddannelsen hos Dansk Kennel Klub og blev DKK-UDDANNET OPDRÆTTER, vi har den 14. april 2010, haft besøg af DKK's kennelkontakt, vores opdræt er her blevet godkendt uden anmærkninger.


Vi håber, at du vil nyde dit besøg her på vores hjemmeside.


KONTAKT

Betina & Ejner Sørensen

Nyborg - Fyn

Danmark


Tlf: 22376337


vagthuset@gmail.com


Copyright & Design: Betina Sørensen

.....................................................................................................................................................