Kennel Vagthuset


          Tibetansk Spaniel

                    Welsh Springer Spaniel


Forskellen på en Basis Stambog og en Basis Plus Stambog fra DKK hos Welsh Springer Spaniel.


DKK opererer med to typer stambøger kaldet Basis og Basis Plus.

Basis stambøger gives til afkom hvor begge forældre opfylder racens avlsrestriktioner. Det kan f.eks. være krav om kendt status for hofteledsdysplasi (HD) eller undersøgelse for arvelige øjensygdomme.

Basis Plus stambøger gives til afkom efter forældre der, udover avlsrestriktionerne også opfylder racens avlsanbefalinger.

Avlsanbefalinger omfatter yderligere sundhedskrav. Der er desuden krav om mindst Very Good (VG) som udstillingspræmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling.


Avlsrestriktioner:

(Disse restriktioner skal være opfyldt for begge forældredyr uanset hvilken type stambog man ønsker. Er kravene ikke opfyldt, kan hvalpene ikke registreres og dermed ikke få en DKK-stambog)

Kryptochisme:

Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har to normalt udviklede testikler på normal plads. Dette kan dokumenteres enten i form af en dyrlægeattest eller hvis hanhunden har en FCI-anerkendt præmiering.

Der henvises herudover til DKK's stambogsføringsregler.


Avlsanbefalinger:

For at få en "Basis plus stambog" med påtegningen ”Denne hund er avlet efter Spanielklubbens og DKK’s avlsanbefalinger” på stambogen skal følgende være opfyldt:

1. Begge forældre skal før første parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel           eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge. Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel.

Denne øjenlysning gælder indtil hunden fylder 5 år.

Forældredyr, der anvendes i avl efter de er fyldt 5 år, skal være øjenundersøgt igen inden parring. Er hunden øjenundersøgt indenfor de sidste 12 måneder før 5 års dagen, er dette dog tilstrækkeligt.

Det vil sige, at hunde der er fyldt 5 år ved opfyldelse af ovennævnte ikke (nødvendigvis) skal øjenlyses igen i resten af dens levetid før parring.

Hunde med påvist PRA må ikke bruges i avl. For de øvrige øjensygdomme gælder at forældredyrene ikke må være registreret med samme øjensygdom i DKK.

2. Begge forældre skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.

3. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good.


Følger man ikke ovennævnte får man en "Basis stambog" uden påtegningen ”Denne hund er avlet efter Spanielklubben og DKK’s avlsanbefalinger”

Indført 1. januar 2013

Farver for racen: Kastanierød og hvid
Forskellen på en Basis Stambog og en Basis Plus Stambog fra DKK hos Tibetansk Spaniel.


Avlsrestriktioner:

(Disse restriktioner skal være opfyldt for begge forældredyr uanset hvilken type stambog man ønsker. Er kravene ikke opfyldt, kan hvalpene ikke registreres og dermed ikke få en DKK-stambog)

Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler.


Avlsanbefalinger:

For at få påtegningen ”Denne hund er avlet efter Klubben for Små Selskabshunde’s og DKK’s avlsanbefalinger” på stambogen skal følgende være opfyldt:

1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.

2. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0. Undersøgelsen kan tidligst foretages, når hunden er 12 måneder gammel og skal kun foretages én gang.

3. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge og fundet fri for tegn på PRA. Første undersøgelse skal være foretaget inden første parring, dog tidligst når hunden er 12 måneder gammel. En øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet.


Følger man ikke ovennævnte får man en "Basis stambog" uden påtegningen ”Denne hund er avlet efter Klubben for små selskabshunde og DKK’s avlsanbefalinger”

Indført 1. januar 2013

Farver for racen: Alle farver er tilladtHos os er sundhed, temperament og eksteriør det allervigtigste, i forhold til vores avl... det betyder, at vi ikke går på kompromis, med at tjekke vores hundes hofter og knæ og skulle de mod forventning være dårlige, tages den pågældende hund ud af avl og lever i sus og dus, som pensionist, enten her hos os, eller hos en anden dejlig familie... vi har 7-9-13 ikke oplevet det endnu... ;o)

Vi øjenlyser naturligvis også vores hunde, inden et evt. hvalpekuld.


Vi opdrætter UDELUKKENDE hvalpe med DKK Basis Plus stambøger! - hvilket i al sin enkelthed betyder, at når du ser nedenstående logo ved en given hund eller hvalpekuld på vores side, så opfylder den pågældende hund DKK's og specialklubbernes avlsanbefalinger! - hvilket er utroligt vigtigt for os!!

.....................................................................................................................................................

KONTAKT

Betina & Ejner Sørensen

Nyborg - Fyn

Danmark


Tlf: 22376337


vagthuset@gmail.com


Copyright & Design: Betina Sørensen