Køresyge hos hunde - vores lille solstrålehistorie!


🌞 Carla's solstrålehistorie 🌞

Som mange ved, kan hunde også blive køresyge. Det var vores Carla, som i skrivende stund er 17 måneder. Vi har egentlig hele tiden tænkt, at det var den der dumme unghunde-køresyge, som nok gik over af sig selv, men det kunne det jo ikke blive ved med at være. Så vi bookede en tid hos Kent Ravn, som er osteopat og en knald dygtig en af slagsen. Vi havde tid den 4. april og halvanden time inden vi skulle køre, fik Carla en køresygetablet, så hun ikke var fuldstændigt våd og snasket på brystet, når vi kom frem. Tabletten virkede ikke og det var virkelig frustrerende. Jeg havde på fornemmelsen, at det havde sat sig på psyken og at det var derfor, at bilen ikke var rar for hende at være i. Hvis dette var problemet, kunne Kent nok ikke hjælpe, var min tanke - men nu skulle det have et forsøg 🙏🏼

Carla var kun lige sat op på bordet, da Kent kiggede på hende og sagde "hendes ører sidder ikke lige højt oppe, hva?" - det kunne vi ikke umiddelbart se, men da han satte fingrene på bag hvert ører, kunne vi nemt se at hans tommelfingre var 1.5 - 2 cm forskudt af hinanden. Det viste sig, at være nakken der var så skæv og her havde vi MÅSKE allerede fundet problemet. For er nakken skæv og trykker på balancenerven, bliver hunden svimmel og når hunden bliver svimmel, får den kvalme og savler/kaster op. Hun blev løsnet op og alle muskler og sener fik en omgang. Man kunne virkelig se på hende, at hun nød det og var helt afslappet og slatten, mens Kent arbejdede med hende. Da nakke og hals var på plads, gennemgik han resten af kroppen og her fandt han, at Carla's bækken var 2.5 - 3 cm skævt også. Da vi er opdrættere, har dette stor betydning for os, da det betød, at hun aldrig ville kunne føde et kuld hvalpe selv. Bækkenet blev sat på plads og hun fik løsnet op for muskler og sener, også her omkring. Derefter kom vi til undersiden af Carla og Kent kigger op på mig og spørger "hun var kun 17 måneder ikk? - får hun noget medicin?" - jeg svarede hurtigt "nej, det gør hun ikke... eller jo, hun fik en køresygepille inden vi kørte". "Oki, det forklare at hun har lidt forstørret lever, medicin går lige i leveren", svarede han. Det blev jeg faktisk lidt rystet over, så beslutningen blev med det samme taget om, at når vi kom hjem, røg resten af køresyge tabletterne i skraldespanden, uanset om Kent havde afhjulpet hendes køresyge eller ej.


Da Carla var færdig, skulle vi videre fra Odense til Egtved og vi var meget spændte på, om vi allerede nu kunne se en forskel. Kent havde sagt, at vi skulle forvente, at der kunne gå 2 - 3 dage inden det hele ligesom havde sat sig på plads og derfor skulle vi ikke opgive, hvis hun blev køresyg på vejen hjem. Jeg sad ved siden af føresædet og stirrede på min lille hund under hele turen, men nej... der kom ikke en eneste dråbe savl ud af munden på hende. Heller ikke på den lange vej hjem fra Egtved til Nyborg efterfølgende.

Igår (7 dage efter behandling), blev vi enige om at køre en tur, for vi var jo nødt til at se om det var held på vej hjem, eller om behandlingen virkelig havde hjulpet Carla allerede. Vi kørte vel en 50-60 km og nød naturen og en rolig Carla der sov under hele køreturen. Ingen køresyge overhovedet - waauw, det er altså for vildt.


Denne historie har jeg valgt at skrive, fordi jeg ved, at der er mange hunde derude, som er køresyge. Jeg synes, at folk skal have kendskab til, at der faktisk findes en behandling, hvis køresygen skyldes en skævhed i nakken, som det oftest gør.


Kent Ravn på KynoRehab har mine aller varmeste anbefalinger - han har klinikker i hele landet.

https://www.kynorehab.dk/