Hvalpe hos os.


Læs hele drægtighedskalenderen dag for dag her.


Læs og se billeder af den spændende udvikling uge for uge, fra 1. til 9. uge af tævens drægtighed her.


Hos os, er det vigtigste når vi planlægger et kuld hvalpe, altid hundenes sundhed og trivsel. Det vil sige, at vi ikke går på kompromis med at sundhedsundersøge vores hunde (selvom dette DESVÆRRE ikke længere er et krav fra DKK, se mere på siden "stamtavler"). Begge forældredyrs knæ (Patella), er naturligvis altid undersøgt og i orden, ligesom forældredyrene altid vil være øjenlyst med tilfredsstillende resultat, inden parring.


Vi progesteronmåler altid vores tæver, hos reproduktionsspecialisterne på Årslev Dyrehospital. Vi benytter blodprøve og vaginalsvab, for det mest optimale parringstidspunkt.

Herunder ses værdierne man bruger til tidsbestemme parring.

Progesteron værdier:
< 1 ng/ml. mindst 4 dage til ægløsning.
3-4 ng/ml. 1-2 dage til ægløsning.
5-7 ng/ml. ægløsning - parring/inseminering 2+3 dage senere.
8-11 ng/ml. parring/inseminering 1+2 dage senere.
11-19 ng/ml. parring/inseminering samme dag.
> 19 ng/ml. parring/inseminering samme dag.


Derudover har vi investeret i vores egen ultralydsscanner, så vi kan scanne pigerne selv. Dette gør, at vi ikke behøver besøge dyrlægen mere end højest nødvendigt, men tæverne er drægtige. Vi vil for alt i verden gerne undgå, at slæbe sygdomme med hjem, når vi har drægtige tæver og små hvalpe.


Vi sælger aldrig en hvalp med udstillingspligt, da det skal være sjovt at udstille og ikke en pligt, men vi er naturligvis altid klar til at hjælpe, hvis den nye familie, synes at det kunne være sjovt, at prøve kræfter med udstilling.

Vores hvalpe må få besøg fra de er ca. 4-5 uger gamle og de er klar til at flytte hjemmefra, når de er 9 uger gamle.


Alle hvalpekøbere er lige vigtige og skal have samme mulighed for at få den helt rigtige hvalp med hjem. Derfor ligger det ikke fast, hvilken hvalp der flytter hvorhen, før hvalpene er omkring 6-7 uger. På baggrund heraf, er det utrolig vigtigt, at man som interesseret, fortæller mest muligt om sig selv, sin familie og de detaljer der har betydning for at finde den rette hvalp.


Når hvalpene er født, skal man respektere, at man ikke kan komme på besøg, før mor er kommet sig ovenpå fødslen og hvalpene er store nok til at komme i stuen. Vi sover sammen med mor og hvalpe og kan ikke have besøg i soveværelset.
Dem der ønsker at vente på den rigtige hvalp, er dem vi gerne vil skrive op.


Vi skal gøre opmærksom på, at der hos os ikke er indgået nogen handel, før begge parter har underskrevet købsaftalen. Finder vi efter gentagne samtaler eller besøg ud af, at køber alligevel ikke er egnet til en af vores hvalpe, annulleres vores aftale.


Vores hvalpepakker består af følgende:

* DKK's Basis Plus Stamtavle

* DKK købsaftale

* Hvalpen er chippet (lovpligtigt)

* Sundhedsbog fra dyrlægen

* Hvalpen er vaccineret første gang

* Hvalpen har fået 2 x ormekur

* En osteopatisk justering hos KynoRehab® Christiansfeld

* Hvalpepakke fra Dansk Kennel Klub

* Hvalpepakke fra Vom og Hundemat

* Hvalpepakke fra Essential Foods

* Hvalpepakke fra Royal Canin

* Pakke med fleece tæppe og fleece tov fra Vagthuset

* Halsbånd og Paracord line fra Vagthuset

* Tæppe der dufter af mor og hvalpe

* En lille plysbamse fra Kennel Vagthuset

* En rulle prutteposer

* Kalveklove

* Tyggestænger

* En pasningsvejledning fra Kennel Vagthuset

* Livs lang rådgivning og hjælp


Vi møder ofte mennesker, der siger: "Jamen vi skal jo bare have en familiehund, så vi skal ikke bruge en stamtavle til noget". Hertil kan jeg kun sige, at jeg ikke kunne være mere uenig! Hvorfor gå på kompromis med det nye familiemedlem?

En stamtavle er meget mere end bare en optegnelse over din nye hvalps familie. Med en DKK Basis Plus Stamtavle, får du en større sikkerhed for, at din hunds familie gennem generationer, har været sunde, raske og racetypiske hunde, hvilket øger sandsynligheden for, at du kan have din hund i mange år.


DKK er, som den eneste stambogsførende organisation i Danmark, medlem af FCI, som er den Internationale Kennelklub. En DKK stambog giver dig desuden nogle køberetslige fordele, som kan være svære at opnå, hvis du køber hund udenfor DKK.


En dejlig hvalp fra os, koster 14.000 kr.