Stamtavler.


Avlsrestriktioner:

(Disse restriktioner skal være opfyldt for begge forældredyr uanset hvilken type stambog man ønsker. Er kravene ikke opfyldt, kan hvalpene ikke registreres og dermed ikke få en DKK-stambog)

Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler.


Avlsanbefalinger:

For at få påtegningen ”Denne hund er avlet efter Klubben for Små Selskabshunde’s og DKK’s avlsanbefalinger” på stambogen skal følgende være opfyldt:

1. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.

2. Begge forældredyr skal før parring være undersøgt for Patella Luksation (PL) og have en status 0 eller 1 registreret i DKK. PL status 1 må kun parres med PL status 0. Undersøgelsen kan tidligst foretages, når hunden er 12 måneder gammel og skal kun foretages én gang.

3. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge og fundet fri for tegn på PRA. Første undersøgelse skal være foretaget inden første parring, dog tidligst når hunden er 12 måneder gammel. En øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet.


Følger man ikke ovennævnte avlsanbefalinger, får man en "Basis stambog" uden påtegningen ”Denne hund er avlet efter Klubben for små selskabshunde og DKK’s avlsanbefalinger”

Indført 1. januar 2013

Farver for racen: Alle farver er tilladt


DESVÆRRE er det ikke gjort med dette. Udover at begge forældredyr er tjekket rent sundhedsmæssigt, er det også vigtigt at hvalpekøber sikre sig, at forældredyrene ikke har den samme lidelse, altså at der er blevet doblet på en lidelse. Dette vil desværre stadig kunne give en Basis Plus stambog.Hos os er sundhed, temperament og eksteriør det allervigtigste, i forhold til vores avl... det betyder, at vi ikke går på kompromis, med at få undersøgt vores hunde for patella og skulle knæene mod forventning være dårlige, tages den pågældende hund ud af avl og lever i sus og dus som pensionist, enten her hos os, eller hos en anden dejlig familie... vi har 7-9-13 heldigvis ikke oplevet det endnu.

Vi øjenlyser naturligvis også vores hunde, inden et evt. hvalpekuld.

De samme krav stiller vi, til de hanhunde vi nøje udvælger, som partnere til vore tæver.


Vi opdrætter UDELUKKENDE hvalpe med DKK Basis Plus stambøger! - hvilket i al sin enkelthed betyder, at nedenstående logo gælder for alle vores hunde, samt de hvalpe vi opdrætter. Dette stempel er utroligt vigtigt for os!!


Vi er naturligvis altid behjælpelige med, at vise vores hundes sundhedsresultater frem, hvilke alle også er registreret på Hundeweb, hos Dansk Kennel Klub.