Den perfekte sele til din hund... - findes desværre ikke!


Der findes ellers et ganske stort udvalg af hundeseler i Danmark. Der er mange mærker, modeller, mange forskellige materialer og rigtig mange farver.

Og alligevel er der ikke én model, der skiller sig ud, fordi den passer til alle hunde. Vores hunde er simpelthen for forskellige. Nogle er tykke, nogle er tynde, nogle har stort brystparti, nogle har lange ben, nogle har meget pels osv.


Så når du skal finde den (næsten) perfekte sele til lige netop din hund, så får du det bedste resultat, ved at prøve dig frem blandt mærker, modeller og størrelser.

En hundesele skåner hundens nakke og ryg under gåturen, men det forudsætter, at selen sidder korrekt på hunden. Sidder selen ikke korrekt, kan den være invaliderende for hunden. Her er et par ting, du bør holde øje med:

• Selen skal lægge presset midt på hundens bryst og ikke i halsregionen.
• Selen skal give god plads omkring hundens skuldre, så den har fri bevægelighed.
• Selen skal sidde godt fast på hunden, så du ikke kommer til at trækken den om på siden af hunden under gåturen.
• Selen må ikke være for stor. En for stor sele kan nemt trækkes skævt, eller komme op i hundens halsregion.
• Selen må ikke være for lille. En sele skal være behagelig for hunden at have på, den må derfor ikke stramme nogle steder.

Og vigtigst af alt - kig på din hund og se om den ser glad og tilfreds ud!


Vi har fundet den perfekte sele til vores Tibber. Den er af mærket Red Dingo og den sidder super godt på vores Tibber. Den sidder godt til, med et bredt stykke mellem forbenene, samtidigt med at skuldrene er helt frie.


Herunder ser du billeder af Red Dingo selen, med tilhørende line fra Vagthuset's Paracord (linen må jo gerne passe til selen i farverne). Ligeledes har jeg lagt et par billeder ind af, hvordan en sele skal sidde på hunden og hvordan den IKKE må sidde på hunden.


Selen sidder korrekt, med fritlagt skulder.

Selen sidder forkert, den trykker på skulderen.